Federatia - CONSTITUIRE

          FEDERATIA ROMANA DE KARATE s-a constituit in anul 1997, prin separarea cluburilor de karate ale departamentului de karate Olimpic, din cadrul Federatiei Romane de Arte Martiale, ca urmare a aprobarii Ministerului Tineretului si Sportului, sub denumirea de Federatia Romana de Karate Modern si s-a reorganizat ca persoana juridica de drept privat conform Legii Sportului nr. 69/2000, prin adunarea generala a Federatia Romana de Karate Modern, ce a avut loc pe data de 20.01.2002.
 
         In anul 2009 prin hotararea Adunarii Generale, Federatia Romana de Karate Modern si-a schimbat denumirea in Federatia Romana de Karate.
 
         Federatia Romana de Karate inca de la infiintare s-a afiliat la World Karate Federation si European Karate Federation, continuand traditia cluburilor de karate din Departamentul de Karate Olimpic al FRAM, prin vointa carora s-a constituit.
 
        In prezent Federatia Romana de Karate are in componenta 127 de cluburi afiliate, din 32 de judete, repartizate in patru departamente de stil : SHOTOKAN, SHITO RYU, GOJU RYU si WADO RYU.
 
        In afara de preocuparea permanenta pentru performanta si inalta performanta in Karate, federatia are ca obiectiv prioritar educarea tinerei generatii in spiritul si traditia Karate-ului.
 
        In acest sens in cadrul federatiei noastre activeaza : 137 de antrenori; 20 de antrenori si profesori de educatie fizica; 17 profesori de educatie fizica; 10 studenti la Facultatea de Educatie Fizica; 10 cursanti la Scoala Nationala de Antrenori si 12 instructori si 539 de centuri negre intre 1 si 8 DAN, care au atat grupe de performanta cat si grupe de initiere in toate cele 4 stiluri de Karate componente ale federatiei, fiecare pe specialitatea sa.
 
        In concluzie Federatia Romana de Karate face toate demersurile astfel incat karate-ul sa fie introdus ca disciplina in activitatea educativa extrascolara, incepand cu anul 2013-2014, la ciclurile de invatamant primar, gimnazial si liceal, cu atat mai mult cu cat motto-ul federatiei noastre este  “KARATE  PENTRU EDUCATIA COPILULUI TAU“