KARATE 1 Premier League - Istanbul, Turcia, 03-04 septembrie 2016

Stimati colegi,

In acest weekend s-a desfasurat, la Istanbul, Karate 1 Premier League, competitie aflata in calendarul WKF. Inca de la primele ore ale diminetii au sosit primele vesti bune: Adrian Guta, a obtinut locul 3 la kata individual. Component al lotului national al FR Karate, Adrian Guta, care a fost singurul reprezentant al FR Karate la Jocurile Olimpice Europene de la Baku (Azerbaijan), in 2015, este practicant al stilului Goju Ryu si este membru al CS Steaua Bucuresti, unde se antreneaza sub indrumarea senseiului sau, Cristian Bogza - Vicepresedinte al FR Karate si Presedinte al Comisiei Nationale de Karate Goju Ryu din FR Karate.
Tot la kata individual, Alexandru Sandu, component al CS Dinamo Bucuresti, a obtinut locul 7. Ambii sportivi au fost eliminati de catre Ilgezdi Gokay (Turcia), Adrian Guta in turul 2, iar Alexandru Sandu, in turul 3, ajungand astfel sa lupte in primul tur al recalificarilor pentru locul 3. Toti cei 5 arbitri din suprafata l-au considerat invingator pe Adrian Guta,
La kata individual masculin au fost inscrisi 51 de sportivi, reprezentand 25 de cluburi din 14 tari.
 
In cea de-a doua zi a turneului Karate 1 Premiere League de la Istanbul, delegatia FR Karate a inregistrat inca un rezultat remarcabil: Alexandrina Mirea s-a clasat pe locul 3 la kumite feminin, +68 kg. La aceasta categorie au fost inscrisi 31 de sportivi reprezentand 20 de cluburi din 17 tari. Alexandrina Mirea, componeta a lotului national de seniori al FR Karate, practica stilul Shito Ryu si este membra a clubului Dinamo Bucuresti, unde se antreneaza sub indrumarea shihanului Vasile Manea, Vicepresedinte al FR Karate si Presedinte al Comisiei Nationale de Karate Shito Ryu din FR Karate.
Rezultatul este de bun augur inaintea Campionatului Mondial de Karate Seniori, care va avea loc in luna octombrie, in Austria, la Linz.
Acest turneu a fost ultima verificare inaintea Campionatului Mondial de Seniori. Lotul largit de seniori al FR Karate (format din 30 de sportivi) va intra in pregatire, de la jumatatea lunii septembrie, timp de 10 zile, la Complexul Sportiv National Piatra Arsa.
 
Felicitari medaliatilor nostri: Alexandrina Mirea si Adrian Guta, felicitari tuturor participantilor la acest turneu si succes in pregatire si in competitiile care vor urma.
 
Nu in ultimul rand, multumesc antrenorilor care, prin activitatea pe care o desfasoara, formeaza si antreneaza sportivi care ne aduc satisfactii din ce in ce mai mari. Sper ca la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din anul 2020, sa traim cu emotie evolutiile a cel putin unui sportiv din FR Karate.


Lotul FR Karate, care s-a deplasat la Istanbul,  a fost format din:

la kumite feminin:
- Iuliana Vlaic, -50 kg - CS Sportul Studentesc;
- Alexandrina Mirea, +68 kg - CS Dinamo Bucuresti;
- Ana Maria Belet, +68 kg - CS Sportul Studentesc;

la kumite masculin:
- Emil Iancu, -60 kg - CS Dinamo Bucuresti;
- Bogdan Gogolosi, -60 kg - CSU Craiova;
- Cristian Cornea, -60 kg - CS Sportul Studentesc;
- Ciprian Budui, - +84 kg - CS Sportul Studentesc.
 
la kata masculin :
- Alexandru Sandu - CS Dinamo Bucuresti;
- Adrian Guta - CSA Steaua Bucuresti
 
 
Octavian Amzulescu
Presedinte FR Karate
‹ Inapoi