TURNEE INTERNATIONALE KARATE 1 YOUTH LEAGUE : UMAG - IUNIE-IULIE 2018

În perioada 1-8 iulie, în Umag – Croația au loc trei evenimente:

YOUTH TRAINING CAMP (1-4 iulie 2018)
WKF KIDS U12 & U21 CUP (4-6 iulie 2018)
WKF YOUTH LEAGUE (6-8 IULIE 2018)

Ele urmează turneului de calificare pentru Jocurile Olimpice de Tineret care a avut loc chiar înainte, în ultimele zile din iunie. Peste 1300 de tineri practicanți de karate din 68 de țări iau parte la acest eveniment care este la a 11-a ediție, antrenându-se alături de legende ale karateului mondial, cum sunt campionii Antonio Diaz, Luca Valdesi, Sandra Sanchez, Ivan Leal, Stanislav Horuna, Davide Benetello, Junior Lefevre și Predrag Stojadinov.

Din România participă la primele două evenimente următorii sportivi:

• C.S. Otopeni - Lungu Lucian; Neagu-Bârzan Alexandre; Glodeanu Marc; Ionașcu Eduard; Cosmaciuc Cristian; Costache David; Lungu Denisa; Vasile George; Anghel Alexandru; Stanciu Denisa; Susanu Alexandru.
• C.S. Jiul Petroșani - Cebuc Adrian; Polifronie Andreea; Malauta Miruna; Mihaiasa Andreea; Ihnătiuc Răzvan; Popescu Mathias; Danciu Adrian; Manolescu Bogdan; Igarelu Victor
• C.S. Contact București - Vlad Cristian
• C.S. Sporting Budo - TAS Szekely
• C.S. Rapid București - Nastas Patricia; Sulu Karina
• C.S. Sho-Dan Timișoara - Preda Luca

Un alt lot al României se va deplasa în aceste zile la Umag pentru al treilea eveniment, WKF YOUTH LEAGUE, pentru ei miza fiind obținerea de puncte în vederea urcării în clasamentul WKF, în funcție de care se fac calificările pentru Jocurile Olimpice și evident, urcarea pe podium. Vom reveni cu informații.

Este foarte important pentru sportivii care au potențialul de a deveni campioni continentali, mondiali și, de ce nu, olimpici în karate să pornească de la început pe drumul corect către performanță în karateul olimpic. Acest lucru presupune să participe cât mai devreme în cariera lor la evenimente în care au ocazia să-și cunoască idolii și să se antreneze de cei împotriva cărora vor concura, adică evenimente oficiale ale World Karate Federation, reprezentată în România de Federația Română de Karate. Karate este un sport olimpic greu, sunt peste 100.000.000 de practicanți în WKF și peste 10.000.000 de sportivi, competiția este acerbă, deci timpul trebuie folosit cât mai bine.

Felicităm antrenorii români care au ales să participe la acest eveniment și le urăm succes sportivilor la cele două competiții. Drumul spre a câștiga primul titlu european ori mondial al unui român în karate este greu, însă nu imposibil, iar participările la aceste evenimente sunt primii pași spre performanță.

‹ Inapoi